Anderlecht krijgt pijnlijke tik in aanloop naar derby tegen rivaal Union

Anderlecht krijgt pijnlijke tik in aanloop naar derby tegen rivaal Union
Zaterdag 29 januari 2022 - 19:00   I   door Redactie

Zondagmiddag speelt Union de derde wedstrijd van een moeilijk vierluik. Ze pakten al vier op zes tegen KRC Genk en Club Brugge. Anderlecht is de volgende in de rij.

Een derby staat niet altijd garant voor goed voetbal, maar dat mogen we wél verwachten van de topper van zondag. Anderlecht was bezig aan een sterke reeks, maar botste op ploeg in vorm Cercle Brugge. Union staat op kop met negen punten voorsprong op Club Brugge.

Jean-Marie Philips, voormalig preses van de profliga en en ex-CEO van Union, vindt dat Union over de beste papieren bezit. "Vandaag is Union de 'ploeg van 't stad', zoals ze dat in Antwerpen zeggen, en niet meer Anderlecht", zei hij bij Sporza.

"Anderlecht is de luxeclub, die supporters van over het hele land aantrekt", vindt Philips. "Union is meer een volkse club, met voornamelijk een lokale verankering." Het is wel nog te vroeg om over de titel te spreken. Negen punten is heel veel, maar tegelijk ook heel weinig.

Stress

Voorlopig voetballen ze nog zonder druk. De vraag is of Union met de druk om zal kunnen eens ze in de play-offs zitten. "Van onze spelers heeft nog niemand dat meegemaakt, dus je weet niet hoe ze daarmee zullen omgaan, met die extra stress", sloot Philips af.

Poll: Wie zal de topper winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Union  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024