Anderlecht ontsnapt aan ware blamage tegen Eupen in halve finale

Donderdag 03 februari 2022 - 22:36   I   door Redactie

Anderlecht trok donderdagavond naar Eupen. Aan de Kehrweg speelden ze hun eerste wedstrijd van de halve finale van de Croky Cup. Anderlecht trok zijn mindere vorm door en creëerde weinig kansen. Paars-wit maakte in de laatste minuut wel nog gelijk na een discutabele penalty.

Eupen-Anderlecht 2-2

Na twee minuten ging de bal al op de stip. Kouamé liet zijn been hangen en werd aangelopen door Agbadou. Refaelov zette de penalty feilloos om. Een tiental minuten later kreeg ook Eupen een discutabele penalty na een lichte fout van Mychailichenko. Prevljak miste ook niet. 1-1 na een kwartier.

In de tweede helft was er veel balverlies bij beide ploegen. Eupen hield het vooral op verdedigen. Anderlecht kon wat halve kansjes bij elkaar voetballen, maar scoren lukte niet. Een kwartier voor tijd trapte Peeters de bal vanuit een moeilijke hoek paal binnen. Eupen hield vol en trok de overwinning over de streep.

In de laatste minuut floot scheidsrechter Lardot een vrije trap net buiten de zestien, maar de VAR corrigeerde hem. Toch penalty voor Anderlecht. Opnieuw mocht Refaelov de penalty omzetten. Hij twijfelde niet en scoorde de gelijkmaker.

Op 3 maart vechten beide clubs in het Lotto Park uit wie het tegen AA Gent of Club Brugge mag opnemen.

Poll: Zal Anderlecht nog doorstoten naar de finale?