Vincent Kompany verrast na halve finale in Eupen: "Heel lang getwijfeld"

Vincent Kompany verrast na halve finale in Eupen:
Vrijdag 04 februari 2022 - 07:00   I   door Redactie

Anderlecht speelde donderdagavond zijn eerste wedstrijd van de halve finale. In Eupen zag het ernaar uit dat ze met 2-1 zouden verliezen, tot Refaelov in de laatste minuut een discutabele penalty binnentrapte. Anderlecht creëerde opnieuw veel te weinig.

Vincent Kompany deed in de 68ste minuut een opmerkelijke wissel. Raman kwam de plaats innemen van Zirkzee. De Nederlander speelde nochtans beter dan zijn spitsbroeder Kouamé. "We kunnen natuurlijk een verschillende kijk hebben op de match", zei Kompany bij Het Laatste Nieuws.

Anderlecht had het moeilijk om kansen te creëren tegen een veredeld B-elftal van Eupen. Was dat dan geen goed moment om Stroeykens zijn kans te geven? "Daar heb ik lang over getwijfeld" aldus Kompany. "Maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Kouamé bleef tot de laatste seconde gevaarlijk op stilstaande fases."

Anderlecht neemt het op 3 maart thuis opnieuw op tegen de Panda's. Kompany heeft dus nog genoeg tijd om zijn spelers klaar te stomen voor één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De titel lijkt na de 4 op 12 ver weg, dus wordt de beker een absolute must.

Poll: Had Kompany een kans moeten geven aan Stroeykens?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024