Noa Lang opgeschrikt door shockerend nieuws over Marc Overmars bij Ajax

Noa Lang opgeschrikt door shockerend nieuws over Marc Overmars bij Ajax
Maandag 07 februari 2022 - 07:00   I   door Redactie

Terwijl het in België na Club Brugge-AA Gent vooral over Noa Lang en zijn rode kaart ging, kwam er zondagavond laat vanuit Nederland nieuws dat insloeg als een bom.

Want vanuit het niets vertrekt Directeur voetbalzaken Marc Overmars per direct bij Ajax. De dringende reden is dat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s gestuurd heeft, zo liet Ajax weten. 

Overmars zelf reageerde ook op de website. "Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen", klinkt het. "Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden."

"Maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk. Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax."

300 miljoen euro

Naast uiteraard de impact op zijn slachtoffers en zijn gezin is dit ook een enorme klap voor Ajax. Overmars was sinds 2012 TD en kreeg recent een verlenging tot  2026. Onder hem maakten de Amsterdammers 300 miljoen euro winst op de transfermarkt en vond Ajax aansluiting met de Europese subtop. 

(Lees verder onder de afbeelding)

Overmars was ook de man die geloofde in Noa Lang en hem met spijt in het hart zag vertrekken naar Club Brugge. "Ik kreeg wel veel berichtjes van mensen van de club, zoals van Marc Overmars", verklaarde Lang onlangs daarover. "Daar hecht ik veel waarde aan."

Beste TD ooit

Bij Lang, Ajax en bij uitbreiding de Nederlandse voetbalwereld is het nieuws als een bom ingeslagen. "Marc is waarschijnlijk de beste TD die Ajax gehad heeft", besloot Ajax. "Maar hij heeft helaas echt grenzen overschreden, dus verdergaan was geen optie, dat zag hij zelf ook in."

Poll: Vind jet het goed dat er een ontslag is gekomen?

TAGS  I  Ajax

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024