Tienkoppig Union herpakt zich en dient kaakslag toe aan machteloos Charleroi

Zaterdag 19 februari 2022 - 22:35   I   door Redactie

Zaterdagavond trok Union naar Charleroi. De fiere leider verloor op de vorige speeldag verrassend van STVV en dus verwachtte Mazzu een reactie van zijn spelers. En die kwam er ook.

Charleroi-Union 0-3

Na 3 minuten kwam Union al op voorsprong. Lapoussin haalde uit vanuit de tweede lijn. De bal leek naast te gaan, maar Burgess zette er nog zijn voet tegen. Kamara op het verkeerde been en al snel 0-1. Net voor de rust maakte Lazare er op aangeven van Teuma met een gekruist schot 0-2 van.

Nog voor de rust sloegen plots alle stoppen door bij Vanzeir. Hij werd vastgehouden in het strafschopgebied en pakte dan uit met een slag op de kaak van Ozornwafor. De VAR greep in en scheidsrechter Laforge trok terecht rood. Union moest nog 45 minuten met 10 man verder.

In de tweede helft was er heel wat minder te beleven. Undav pakte in de 67ste minuut uit met een fantasietje. Hij zag Kamara uit zijn doel staan en haalde uit vanop het middenveld. De bal ging toch enkele meters over. Daarna toch eens Charleroi. Zaroury krulde de bal net naast de winkelhaak.

Enkele minuten later was de wedstrijd bijna helemaal beslist. Teuma haalde twee keer uit, maar zijn schoten werden geblokt. Hetzelfde voor de derde poging van Undav. In de extra tijd maakte invaller Millan er nog 0-3 van, opnieuw op aangeven van Teuma.

Zo bleef Union ook met 10 man overeind en zetten ze toch weer wat druk op de achtervolgers. Momenteel staan ze tien punten voor op Antwerp, de tweede in de stand. Zij spelen zondag wel nog tegen KV Mechelen.

Poll: Wordt Union kampioen?