'Union ziet titel wegglippen: Ongeziene schorsing voor Vanzeir na vuistslag'

'Union ziet titel wegglippen: Ongeziene schorsing voor Vanzeir na vuistslag'
Zondag 20 februari 2022 - 11:30   I   door Redactie

Eén vraag houdt de Belgische voetbalwereld al sinds zaterdagavond bezig: hoelang wordt Dante Vanzeir geschorst voor zijn vuistslag tijdens Charleroi-Union?

Sporza ging op onderzoek uit en kwam bij een voor Union onthutsende vaststelling uit. Want er bestaat zoiets als een 'Indicatieve Tabel voor het Profvoetbal' waarop te zien is welk misdrijf hoeveel speeldagen schorsing oplevert.  

Bij een 'Slag/trap/stoot met de vuist' staan twee mogelijkheden. Ofwel vier wedstrijden schorsing als voorstel minnelijke schikking óf een schorsing van twee tot en met acht speeldagen als Vanzeir wordt opgeroepen. Maar daar stopt het niet.

Want 'In het geval van verzwarende omstandigheden' kan uitzonderlijk worden afgeweken. Dan gaat het over het oplopen van een zware blessure. Gezien slachtoffer Valentine Ozornwafor twee keer buiten bewustzijn ging en naar het ziekenhuis moest kan dit hier van toepassing zijn.

Meer dan acht matchen

In dat geval kan er een schorsing van datum tot datum worden opgelegd. En dat houdt méér dan acht wedstrijden in. Feit is dat een schorsing van acht matchen of meer van zijn sterkhouder voor Union een serieuze hypotheek op de titelkansen legt. Dat wordt dus bang afwachten.

Poll: Denk je dat Union de titel kan behalen als Vanzeir acht matchen of meer wordt geschorst?

TAGS  I  Charleroi  I  Union

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024