Mysterie rond vuistslag Dante Vanzeir eindelijk ontrafeld: "Dít is de reden"

Mysterie rond vuistslag Dante Vanzeir eindelijk ontrafeld:
Maandag 21 februari 2022 - 08:00   I   door Redactie

Eén vraag die iedereen zich stelde na Charleroi-Union van afgelopen zaterdag. Waarom in godsnaam liet Dante Vanzeir zich zo gaan dat hij een vuistslag uitdeelde aan zijn tegenstander?

Dat is ook de vraag die vader Michel Vanzeir zichzelf stelde en er in Het Laatste Nieuws ook meteen op antwoordde. "Dante is ook maar een mens", probeerde hij te duiden. "Het komt regelmatig voor dat ze aan Dante gaan hangen, zoals Dessoleil van Antwerp waar de VAR dan niet ingrijpt."

De vader oppert ook dat het kan dat zijn zoon lichtjes druk op zichzelf heeft gelegd. "En hier houdt de verdediger hem meer dan een seconde lang vast, terwijl Dante hoopt te scoren. Hij bleef trekken en hangen, zo lang dat de frustratie een punt bereikte dat Dante in een flits de controle verloor."

Maar om dan een vuistslag uit te delen... In het gezicht dan nog. Na praten met zijn zoon wist Michel Vanzeir te vertellen dat die zelf geschrokken was van de gevolgen. En dat hij zich wou losrukken met zijn arm, maar niet de bedoeling had om hem zo in het gezicht te raken.

Verkeerde plek

"Hij had toen zelf niet goed door wat de impact was, dat drong pas door toen hij de beelden had gezien", vervolgt hij. "Ikzelf was ook verrast door de gevolgen. Het was geen slag met volle power. Jammer genoeg kwam die wel op de verkeerde plek. Bij een slag op de schouder zou er nu geen spel over zijn."

Tot slot wou de man de reactie nog proberen kaderen door te stellen dat zijn zoon helemaal niet zo in elkaar steekt. "De reactie is eigenlijk totaal on-Dante. Vaak helpt hij andere spelers kalmeren. Thuis is hij altijd rustig, nooit opvliegend of kwaad."

Poll: Denk jij ook dat Vanzeir het zo niet bedoeld had?

TAGS  I  Charleroi  I  Union  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024