Ajax onder vuur in Nederland na nieuw grensoverschrijdend schandaal

Ajax onder vuur in Nederland na nieuw grensoverschrijdend schandaal
Dinsdag 22 februari 2022 - 08:30   I   door Redactie

Ajax doet het voetballend al jaren geweldig in de Eredivisie. Ook in de Champions League kunnen ze goede resultaten voorleggen. Naast het veld kwam de club echter in een heel slecht daglicht te staan.

Begin deze maand nam Ajax afscheid van Directeur Voetbalzaken Marc Overmars. Jarenlang stuurde hij grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke collega's. Alsof dat nog niet genoeg was, komt er nu nóg een schandaal aan het licht.

NRC komt met het nieuws naar buiten dat assistent-trainer Winston Bogarde zich ook schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdende berichten naar een vrouw. Bij Bogarde zou het wel niet gaan om een werkneemster van de club. Ajax wist hiervan, maar greep niet in omdat het een 'privékwestie' was.

In een officieel statement geven ze meer uitleg. "Op basis van het rapport heeft Ajax (mei 2021) geconcludeerd dat deze zaak dient te worden aangemerkt als een privékwestie en ook vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren vanuit het werkgeverschap van Ajax", klinkt het.

Poll: Vind jij dat een club sancties moet nemen voor zaken die gebeuren in de privésfeer?

TAGS  I  Ajax

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024