Advocaat Vanzeir haalt keihard uit na voorstel: "Dat heeft er niets mee te maken"

Advocaat Vanzeir haalt keihard uit na voorstel:
Dinsdag 22 februari 2022 - 16:30   I   door Redactie

Het bondsparket vraagt een schorsing van acht speeldagen, waarvan zes speeldagen effectief voor Dante Vanzeir. Zijn advocaat Daniel Spreutels is niet te spreken over dat voorstel.

"Dante is altijd sportief en een modelprof", citeert Het Nieuwsblad. "De kranten hebben het opgeblazen en wilden zijn slag als voorbeeld stellen. Er is geen discussie mogelijk, de slag hoort niet thuis op het voetbalveld. Maar de speler van Charleroi heeft gelukkig geen ernstige blessure opgelopen en traint alweer."

Verder vindt hij ook dat de excuses van Vanzeir én zijn blanco strafblad ook in overweging moeten genomen worden. Bij het bondsparket zijn ze dan weer van mening dat excuses geen invloed hebben op de straf die ze uitspreken.

"Hij mag niet als voorbeeld gebruikt worden. Hij heeft geen voorgaande, niet-toelaatbare acties gedaan. Wasillewski, Gilles De Bilde.. De actie van Vanzeir wordt allemaal met die zaken uit het verleden vergeleken, maar zijn zaak heeft daar allemaal niets mee te maken", stelde Spreutels nog.

Poll: Moeten excuses in acht genomen worden bij de bepaling van de straf?

TAGS  I  Union  I  Charleroi

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024