Alfred Schreuder wijst opmerkelijke schuldige aan voor rode kaart van Odoi

Alfred Schreuder wijst opmerkelijke schuldige aan voor rode kaart van Odoi
Donderdag 03 maart 2022 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge werd woensdag uitgeschakeld in de halve finale van de Croky Cup. Blauw-zwart domineerde nochtans een groot deel van de wedstrijd, maar het kwam niet tot scoren. De rode kaart van Denis Odoi was het kantelpunt.

Alfred Schreuder vindt dat Club ook nog domineerde na de rust. De rode kaart van Odoi was vermijdbaar. "Ook bij een 0-2-achterstand hadden we niet het gevoel dat er iets aan de hand was", zei de Club-coach bij Het Laatste Nieuws. "Maar na die rode kaart werd het lastig."

De Nederlander wijst toch ook naar de arbitrage. "Het zit soms in Denis zijn spel, maar dit was niet bewust. Als de scheidsrechter meteen fluit, krijgen we een overtreding mee", was zijn mening over de bewuste fase. "Na de 0-3 was het over. Dan zie je dat Gent een slimme, goeie ploeg is."

Tarik Tissoudali ging inderdaad opzichtig hangen aan Denis Odoi. Zo brak de Marokkaanse spits een mogelijke aanval af, maar scheidsrechter Lambrechts gaf eerst balvoordeel. Uiteindelijk kregen Tissoudali en Odoi allebei geel, maar voor Odoi was dat dus zijn tweede. Club Brugge moet zich nu focussen op de inhaalrace op Union.

Poll: Had Lambrechts onmiddellijk moeten fluiten in het voordeel van Club?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Union

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024