Union baalt, Club Brugge profiteert van defensief geblunder aan de kust

Zaterdag 12 maart 2022 - 22:35   I   door Redactie

KV Oostende ontving Club Brugge zaterdagavond in de Diaz Arena. De Kustboys zetten goed druk, maar dankzij twee defensieve blunders keerde blauw-zwart toch met de drie punten terug naar Brugge.

KV Oostende-Club Brugge 1-3

Oostende ging aan een sneltempo van start. Na acht minuten haalde Gueye uit van buiten de zestien, maar zijn trap ging via de paal buiten. Een tiental minuten later kon Adamyan profiteren van slechte communicatie in de Oostende-verdediging. 0-1 voor Club.

Oostende kreeg daarna wat het verdiende. Op een afvallende bal haalde Jäkel in één tijd uit, maar zijn schot werd afgeblokt door Mechele. In tweede instantie trapte hij de bal wel binnen. Mignolet kon er niet aan, maar ging toch ook niet helemaal voluit.

Daarna kon Adamyan opnieuw profiteren van defensief geblunder. Scherpen liet de bal in de kleine backlijn van zijn voet glippen. Skov Olsen zat er goed tussen en de Armeen maakte simpel af. Net voor rust maakte Gueye nog de 2-2, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

In de tweede helft verdween het tempo wat uit de wedstrijd. Pas in de 64ste minuut kregen we weer wat opwinding. Skov Olsen trapte na een hoekschop vanuit een scherpe hoek via doelman Scherpen in doel. De wedstrijd leek gespeeld.

Lang mocht tien minuten voor tijd invallen en liet zich al meteen opmerken. Na een lange rush kon hij alleen op doel af, maar hij besloot naast. Een paar minuten later stak de Nederlander Rits goed diep. Hij tikte de bal tegen de paal en in de herneming haalde Jäkel de bal van de doellijn. Net voor tijd ging Lang opnieuw alleen af op doel, maar trapte opnieuw naast.

Club Brugge deed zo wat het moest doen, maar met veel glans was het niet. Alfred Schreuder heeft dus nog heel wat werk voor de boeg. Volgende zondag komt met KRC Genk een kwalitatief sterkere ploeg dan Oostende op bezoek in het Jan Breydelstadion.

Poll: Had jij verwacht dat Club het zo moeilijk zou krijgen tegen Oostende?