Steven Defour moet zich voortaan onthouden: "Ongeloofwaardig en onethisch"

Steven Defour moet zich voortaan onthouden:
Maandag 14 maart 2022 - 19:00   I   door Redactie

De heisa rond Antwerp blijft maar aanhouden. Is het niet bij de club zelf, dan wel errond. Tot zelfs bij waarnemers en analisten toe.

Het was Brian Priske zelf die de kat de bel aanbond. De Antwerp-trainer vroeg in de aanloop naar de topper tegen Anderlecht wat meer ernst van de media. Concreet stoorde hij zich vooral aan verklaringen van Steven Defour.

Die is assistent-trainer bij KV Mechelen, maar sprak zich in de podcast MIDMID in de hoedanigheid van analist uit over Antwerp en wat er daar allemaal gaande was. Niet kunnen, vindt ook sportjournalist François Colin bij De Witte Duivel.

"Ethiek in de sport vereist ook ethiek in de sportpers", oordeelt Colin bijzonder scherp. "De televisiezenders moeten eens een lijn trekken tussen trainers en analisten. Je bent het een of het ander, maar niet allebei."

Heel seizoen

"En bij voorkeur zou dit voor een heel seizoen moeten gelden. Je kan niet van de ene dag op de andere van kamp veranderen. Dat is volstrekt ongeloofwaardig en onethisch", besluit de man. Als het van hem afhangt mag Defour dus niet meer als analist optreden.

Poll: Vind je dat Colin gelijk heeft?

TAGS  I  Antwerp  I  KV Mechelen

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024