'Vincent Kompany ziet opeens nóg een toptalent vertrekken bij Anderlecht'

'Vincent Kompany ziet opeens nóg een toptalent vertrekken bij Anderlecht'
Dinsdag 22 maart 2022 - 18:30   I   door Redactie

Anderlecht heeft een gerenommeerde jeugdopleiding. Het doel is om eigen jeugdspelers uiteindelijk door te laten stromen naar de A-kern om daar het verschil te maken, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Killian Sardella doorliep alle jeugdreeksen bij Anderlecht en stroomde in 2019 door naar de A-kern. Dit seizoen speelde hij slechts vijf competitiewedstrijden en naar verluidt zouden het jeugdproduct én Anderlecht open staan voor een tijdelijk vertrek.

Volgens La Gazetta di Parma zou Parma dat wel zien zitten. De club komt uit in de Italiaanse tweede klasse en deed al hetzelfde met Elias Cobbaut. Hij werd afgelopen zomer verhuurd aan de Italianen en hij groeide er uit tot een sterkhouder. Parma zou hem definitief willen overnemen. Anderlecht zou zo'n drie miljoen euro willen.

Anderlecht zou dus bereid zijn om ook Sardella tijdelijk te laten vertrekken. De 19-jarige verdediger heeft er nog een contract tot medio 2025 dus de kans is klein dat ze hem definitief zullen verkopen. Vincent Kompany gaf eerder al aan dat hij veel potentieel ziet in Sardella. Speelminuten maken en met een hoop ervaring terugkeren lijkt de bedoeling te worden.

Poll: Is Parma een goede club voor Sardella om ervaring op te doen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Parma

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024