Kompany kan het amper geloven: Anderlecht zwaar de mist in met toptalent

Kompany kan het amper geloven: Anderlecht zwaar de mist in met toptalent
Zaterdag 02 april 2022 - 12:30   I   door Redactie

Anderlecht staat bekend om zijn gerenommeerde jeugdopleiding. Ze gaan op een professionele manier om met de jonkies, maar soms laten ze toch een steek vallen. Dat is wat er gebeurde met Mathis Suray.

Suray werd enkele jaren geleden nog beschreven als één van de grootste talenten van de club, maar ondertussen speelt hij bij onze noorderburen. Onder Marc Coucke tekende hij nochtans eerder zijn eerste profcontract bij paars-wit.

In het seizoen 2019-2020 was er plots geen plaats meer voor hem en mocht hij zijn valiezen pakken. De manier waarop Anderlecht dat aanpakte heeft vader Olivier nog niet verteerd. "Hij was al acht jaar bij Anderlecht, was topscorer en had zes jaar in het nationale team gezeten", stak hij van wal bij La Dernière Heure.

"Zonder enige uitleg kregen we een brief van Jean Kindermans, directeur van de jeugdschool, waarin stond dat hij moest gaan. Je moet jezelf in de schoenen van het kind schuiven. Zelfs ik, als volwassene, vond het moeilijk om het nieuws te slikken. Ik wacht nog steeds op een verklaring", richtte hij zich tot Kindermans.

Gesigneerd shirt

Mathis Suray speelt nu twee jaar bij het Nederlandse Dordrecht FC. "Uiteindelijk dank ik Anderlecht voor zijn motivatie. Ik hoop dat we ooit een gesigneerd shirt in de brievenbus van Jean Kindermans kunnen stoppen", sloot hij fel af.

Poll: Stromen er genoeg jongeren door naar de A-kern bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Dordrecht FC

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024