'Hallucinante' zitting over Union: Club en Anderlecht kunnen het niet vatten

'Hallucinante' zitting over Union: Club en Anderlecht kunnen het niet vatten
Vrijdag 15 april 2022 - 16:30   I   door Redactie

De rellen die ervoor zorgden dat Union-Beerschot in de slotfase gestaakt werd, blijven voor beroering zorgen. Zeker nu op de zitting van de Disciplinaire Raad vrijdag steeds meer details bekend raakten.

Want zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad onthulden dat Kris Bellon, match delegate op Union, een ketting van een kettingzaag te voorschijn haalde. "Ik ben niet thuis in die milieus, maar met dit projectiel is gegooid naar een veiligheidsverantwoordelijke", aldus Bellon. 

"Er is ook met muntstukken, bakstenen, flessen en aanstekers gegooid naar de politie en in de richting van Unionfans, al zijn die niet tot in hun vak geraakt", voegde hij er nog aan toe. Om maar te duiden dat er in deze zaak maar één schuldige is en dat is Beerschot. En die club legt zich ook neer bij een forfaitzege.

Alles wijst er ook op dat de procedures correct gevolgd werden. Samengevat komt het er dan ook op naar dat de Disciplinaire Raad volgende week zo goed als zeker die forfaitzege zal toekennen aan Union. Waardoor de Brusselaars play-off 1 aanvatten met drie punten voorsprong op Club Brugge.

Geen beroep

Net als Anderlecht en Antwerp was blauw-zwart overigens niet aanwezig op de zitting. Waardoor zij dus geen beroep meer kunnen aantekenen bij het BAS eens de uitspraak bekend is. Ze kunnen wel nog een derde verzet aantekenen, maar na het horen van de hallucinante details zullen ze dat wellicht laten.

Poll: Vind je dat Club, Anderlecht of Antwerp nog verzet moet aantekenen?

TAGS  I  Union  I  Beerschot  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Antwerp

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024