Club Brugge neemt beslissing over forfaitzege van Union, fans schrikken erg

Club Brugge neemt beslissing over forfaitzege van Union, fans schrikken erg
Zaterdag 16 april 2022 - 07:00   I   door Redactie

Union mag op beide oren slapen. Als de disciplinaire raad oordeelt dat Beerschot de enige schuldige is voor het staken van de wedstrijd, dan krijgt Union de forfaitzege cadeau.

Bovendien kunnen Club Brugge, Antwerp en Anderlecht niet in beroep bij het BAS gaan tegen deze beslissing (als die genomen wordt). Als Union de zege toegewezen krijgt, start het met drie punten voorsprong in plaats van twee op eerste achtervolger Club Brugge.

Heel wat Club-fans stonden toch op hun achterste poten bij de idee dat Union de zege cadeau zou krijgen. Op het moment van de supportersrellen stond het immers nog 0-0 en heel lang was er niet meer te spelen.

Club legt er zich toch bij neer, ondanks het feit dat er nog een achterpoortje is. "Ze kunnen wel nog een derde verzet aantekenen om toch gehoord te worden", schrijft Het Nieuwsblad. "Dan komt de zaak opnieuw voor de disciplinaire raad, met de derde partij en volgt er dus opnieuw een uitspraak. Club is dat echter niet van plan en ook Antwerp en Anderlecht lijken zich erbij neer te leggen dat Union de drie punten krijgt."

Poll: Begrijp je de beslissing van Club Brugge en de andere teams?

TAGS  I  Union  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024