Bart Verhaeghe aangepakt na zware provocatie: "Club heeft dát net zelf gedaan"

Bart Verhaeghe aangepakt na zware provocatie:
Zondag 15 mei 2022 - 22:15   I   door Redactie

Dat Club Brugge zich zondag tot kampioen kroonde werd een beetje overschaduwd door voorzitter Bart Verhaeghe die het nodig vond om Union een veeg uit de pan te geven. Maar hij werd op zijn beurt op zijn plaats gezet.

Verhaeghe vond het nodig om meteen na de titel van de Bruggelingen te stellen dat ze niet tegen Union moesten vechten, maar wel tegen Brighton (de moederclub, red.) en dat Union daardoor veel meer middelen had.

Ook over het voetbal van de Brusselaars had de Club-preses iets te zeggen. Hij vond de titel van blauw-zwart een beloning voor het dominante en positieve voetbal dat gebracht werd. In tegenstelling tot het voetbal van Union bedoelde hij dus.

Provocerende uitspraken die naast onsympathiek vooral ook onnodig waren. En die werden dan ook met de nodige kritiek onthaald. Niet in het minst van voetbaljournalist Peter Vandenbempt die daar bij Sporza serieus op terugkwam.

Ongelukkig

"Dat is een verkeerde visie. Oké, Brighton heeft meer mogelijkheden dan Club, maar die hebben ze alleszins niet gebruikt om Union te versterken", aldus Vandenbempt. "Er is maar één ploeg die in de winter voor tien miljoen euro gecorrigeerd heeft en dat is Club Brugge."

"Brighton doet het toch op een geleidelijke manier, vooral mét aandacht voor de geschiedenis van de club zelf. Geen enkele club was toch meer authentiek dan Union in Sint-Gillis dit seizoen? Het was een vreemde en ongelukkige uitspraak", besloot Vandenbempt. "Vooral op een dag dat hij alleen zou moeten praten over zijn eigen club."

Poll: Snap jij de uitspraken van Verhaeghe?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Union  I  Brighton

maandag 4 juli 2022

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022