AA Gent moet opnieuw tevreden zijn met een puntendeling na late gelijkmaker STVV

Zaterdag 30 juli 2022 - 22:30   I   door Redactie

AA Gent en STVV keken elkaar zaterdagavond in de ogen op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. De wedstrijd draaide uit op een 1-1 gelijkspel. Een ferme tegenvaller voor AA Gent, dat met uitzondering van de laatste 15 minuten de betere ploeg was.

AA Gent-STVV 1-1

AA Gent begon vol energie aan de wedstrijd. Na twaalf minuten te spelen wist Hugo Cuypers na een interceptie van Kums de 1-0 binnen te tikken. Nog geen twee minuten later was Tissoudali iets te zelfzuchtig en wrong hij een grote kans de nek om.

Op slag van rust had het er al veel erger kunnen uitzien voor STVV. Onder meer Hjulsager zag doelman Schmidt net op tijd tussenkomen. Lemajic zag zijn wonderbaarlijke poging dan weer op de lat stranden. Tegen dan waren Brüls en Tissoudali al naar de kant gehaald. Tissoudali met een blessure, Brüls om tactische redenen.

Na de rust bleef AA Gent lange tijd de beste ploeg. STVV kon nooit voor echt doelgevaar zorgen en AA Gent koos voor de controle. Vooral de laatste vijftien minuten probeerde STVV nog door te duwen.

Tien minuten voor affluiten moest Davy Roef voor het eerst een echte redding uit zijn mouwen schudden. Op de daaropvolgende corner wist Daichi Hayashi de bordjes gelijk te hangen: 1-1 met nog tien minuten op de klok. AA Gent probeerde nog wel, maar wist geen bal meer voorbij Schmidt te werken.

Doelpuntenmakers

12’ Cuypers 1-0, 82' Hayashi 1-1

Poll: Heb jij kunnen genieten van de wedstrijd?