‘Franky Van der Elst en Johan Boskamp geven Roberto Martinez gouden tip’

‘Franky Van der Elst en Johan Boskamp geven Roberto Martinez gouden tip’
Woensdag 28 september 2022 - 16:30   I   door Redactie

In aanloop naar het wereldkampioenschap in Qatar is er veel te doen rond de selectie van de Rode Duivels. Roberto Martinez mag 26 voetballers selecteren en dat is geen makkelijke opdracht.

De bondscoach moet namelijk een gezond evenwicht vinden tussen ervaren mannen en jonge talenten. Een aantal spelers weten onder meer daardoor nog niet of ze bij de selectie voor het WK zullen zitten. Vaste waarde Dries Mertens wist bijvoorbeeld niet te overtuigen in het laatste tweeluik.

Franky Van der Elst deelt aan Het Nieuwsblad een opvallende mening over de selectiepolitiek van de bondscoach mee: “Martinez neemt liever vier keepers mee omdat dat blijkbaar makkelijker is op training, maar ik vind dat niet echt nodig.” Iemand die Van der Elst wel zou meenemen is de 18-jarige Romeo Lavia van Southampton.

Lavia ligt officieel nog in de lappenmand, maar de middenvelder lijkt intussen bijna volledig hersteld. “Lavia zal binnenkort wel opnieuw fit zijn. Ik heb hem zien scoren tegen Manchester United, dat was straf”, weet de analist daarover te zeggen.

Boskamp

Ook Johan Boskamp vertelt bij Veronica Offside dat hij Lavia zou meenemen naar het WK: “Lavia speelt bij Southampton en Chelsea wou hem kopen voor 50 miljoen euro. Dat zegt wel genoeg.” Bekijk hieronder nog eens een aantal hoogtepunten van de 18-jarige middenvelder.

Poll: Moet Romeo Lavia mee naar het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Southampton  I  Manchester City  I  Chelsea  I  Anderlecht

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023