'Pech voor De Ketelaere: Twee topkandidaten om zijn plaats in te nemen op WK'

'Pech voor De Ketelaere: Twee topkandidaten om zijn plaats in te nemen op WK'
Zaterdag 01 oktober 2022 - 12:00   I   door Redactie

Hoewel nog een maand weg is de WK-selectie deze dagen een hot item. Al zeker bij waarnemers en analisten.

Zo discussiëren Marc Degryse en Jan Mulder in Het Laatste Nieuws over wie in Qatar de plaats van Eden Hazard moet gaan innemen. Want dat die niet langer onaantastbaar is, daar zijn beiden het over eens. Degryse: "Zoals het er nu voorstaat, zou ik niet aan het WK starten met Hazard in de basis."

"Durft Roberto Martinez het aan om rigoureus in te grijpen?", vraagt Mulder zich in het dubbelinterview af. "Soms moet een coach dat doen. Ik zou zelfs Charles De Ketelaere gebruiken op die positie", aldus de Nederlander. Maar daar is Degryse het zeker niet helemaal mee eens.

"Ik zou met Leandro Trossard in de basis starten. Hij is samen met Charles De Ketelaere de grootste kandidaat." Al haalt de ex-Rode Duivel nog een derde kandidaat boven die een meerwaarde kan vormen. "Yannick Carrasco kan ook in de plaats van Eden Hazard."

Acties maken

"Carrasco is een aanvaller, ik zie hem liever in de pocket", argumenteert Degryse. "Verplicht hem daar om vijf acties te doen per helft. Vooruit, Yannick. Bal aan de voet, de tegenstander uitschakelen en een goede voorzet trappen. Je moet verdorie acties maken als aanvaller."

Mulder knikt goedstemmend: "Ik kan je wel al zeggen dat ik helemaal opfleur als Carrasco de bal heeft. Hij geeft niet altijd dat tikkie terug." Om maar te zeggen dat Charles De Ketelaere de pech heeft tegen stevige concurrentie te moeten opboksen.

Poll: Wie zou jij zetten in de plaats van Hazard?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Milan  I  Brighton  I  Atlético

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022