Ramkoers op AA Gent kan in ontslag uitmonden: "Dat is toch echt niet normaal"

Ramkoers op AA Gent kan in ontslag uitmonden:
Dinsdag 18 oktober 2022 - 14:00   I   door Redactie

Het zit absoluut niet goed bij AA Gent. Dat Hein Vanhaezebrouck en Ivan De Witte elkaar openlijk de oorlog verklaarden zou zware gevolgen kunnen hebben.

Ongezien is het hoe trainer en voorzitter elkaar de voorbije week de duvel aandeden. Dat heeft uiteraard ook Peter Vandenbempt opgemerkt. "Veel duidelijker kan een breuklijn niet zijn dan deze tussen Ivan De Witte en Hein Vanhaezebrouck", klinkt het bij Sporza.

"Als die twee al niet zo lang teruggingen en al zoveel samen hadden meegemaakt, dan zou dit alleen maar slecht kunnen aflopen", hint Vandenbempt op een ontslag. "Ze hebben echt wel met scherp op elkaar geschoten, niet normaal."

De commentator stelde samen met HVH vast hoe De witte tot drie keer toe zijn trainer in het hemd zette. Onder meer met kritiek over het spelsysteem. Sowieso not done. "Dan mag je de bal van Vanhaezebrouck terug verwachten. Keihard. En dat is ook gebeurd."

'Zwijg maar'

"Wat Vanhaezebrouck zei kwam hierop neer: 'Een kenner bent u niet, voorzitter, dus zwijg maar. En al helemaal niet als je niet eerst de moeite hebt genomen om de beelden te herbekijken'." Veel meer kan een werknemer zijn baas niet in zijn hemd zetten.

De inzet is dus een mogelijk trainersontslag. Want in de komende dagen en weken zal moeten blijken in hoeverre beide partijen nog door dezelfde deur kunnen. En ook de resultaten zullen natuurlijk veel bepalen. Te beginnen met woensdag op Union.

Poll: Denk je dat Vanhaezebrouck ontslagen zal worden?

TAGS  I  AA Gent  I  Union

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024