Verrassende doelpuntenmaker beslist topper tussen Union en tienkoppig AA Gent

Woensdag 19 oktober 2022 - 20:22   I   door Redactie

Met Union en AA Gent stond er woensdagavond een topper op het programma. Bij AA Gent loopt het niet zoals ze voor het seizoen gewild hadden. Union kon dan weer zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de Jupiler Pro League behalen.

Union-AA Gent 2-0

Bij de Buffalo's nam Vanhaezebrouck geen plaats op de bank wegens ziekte, Nicolas Lombaerts verving hem als T1. Union kwam al vroeg op voorsprong via een wondermooi afstandsschot van Lazare. Voor de Ivoriaan was het zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Na de onderbreking moest AA Gent uit een ander vaatje beginnen te tappen, maar dat leek niet meteen te lukken. Integendeel, Ngadeu pakte al na tien minuten in de tweede helft een rode kaart. AA Gent moest dus met tien man verder. Vanzeir wist in het slot op aangeven van Lazare de doodsteek uit te delen: 2-0.

Dankzij deze overwinning pakt Union 15 op 15 en spring het over Club naar de derde plaats, al kan blauw-zwart Union vanavond alweer bijbenen als het wint tegen STVV. AA Gent blijft met 20 op 39 achter op de zesde plaats in het JPL-klassement.

Doelpuntenmakers:

12’ Lazare Amani 1-0, 82' Vanzeir 2-0

Rode Kaarten:

56’ Ngadeu (AA Gent)

Poll: Zal Union play-off 1 halen?