Filip Joos shockeert met ferme waarschuwing over bondscoach Roberto Martinez

Filip Joos shockeert met ferme waarschuwing over bondscoach Roberto Martinez
Maandag 14 november 2022 - 22:00   I   door Redactie

Roberto Martinez vangt met de Rode Duivels binnen een dikke week de wereldbeker aan. Het zou zomaar kunnen dat dat het laatste wereldkampioenschap van de Spanjaard wordt, al zou de voetbalbond dat graag anders zien.

“Deze week sijpelde het nieuws naar buiten dat de bonzen van de Belgische voetbalbond het contract van Martinez nog voor het WK willen verlengen”, opende Joos zaterdag bij De Standaard. “Dat voornemen druist in tegen alle logica.”

“Er heerst een onredelijke angst dat de bondscoach na het WK andere oorden zou opzoeken”, gaat Joos verder. “Terwijl de kans veel groter is dat je hem met geen stokken de deur uit krijgt!”, waarschuwt de analist.

“Uniek aan Martinez is niet zijn vakmanschap, tactische flexibiliteit of stressbestendigheid op grote momenten, maar wel de positie waarin hij zich heeft weten te manoeuvreren”, deelt Joos een steek onder de gordel uit.

Gepamperd

“De dubbele pet van technisch directeur én coach krijgt hij namelijk nergens anders aangereikt. Zo gaat dat met pamperaars: ze worden zelf ook graag gepamperd”, luidt de licht denigrerende conclusie van de analist.

Poll: Moet de voetbalbond Martinez een nieuw contact aanbieden?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024