Bondscoach Canada rekent op Belgische fans: "Zorg ervoor dat hij niet speelt!"

Bondscoach Canada rekent op Belgische fans:
Zondag 20 november 2022 - 11:00   I   door Redactie

John Herdman is de bondscoach van Canada. Woensdag kijkt hij op het WK met zijn land de Rode Duivels in de ogen. Van onderschatting is geen sprake, want Herdman ziet België nog steeds als een van de toplanden.

"Als je me vraagt welke vijf landen het WK kunnen winnen, dan reken ik België daar sowieso bij", zegt Herdman, die de nederlaag van de Belgen tegen Egypte uiteraard wel zag. "Egypte is het eerste land in jaren dat als underdog een goed resultaat kon neerzetten tegen België. Dat was sterk. Ik heb de match graag gezien."

Herdman vreest overigens Eden Hazard wel. Dat terwijl de Belgische fans hem liever niet in de basiself zien staan. “In een Belgisch shirt zeker wel", aldus de Canadese bondscoach tegen Het Nieuwsblad. "We hebben al de duels van de Rode Duivels geanalyseerd en ik vind Hazard nog steeds een belangrijke speler."

"Hij is de aanvoerder, hij zorgt voor beweging en openingen", vervolgt Herdman. "En ook voor kansen. Met zijn intelligentie laat hij ook zijn ploegmaats draaien, hij maakt het geheel beter. Als de Belgische fans klagen en er zo voor zorgen dat Hazard niet speelt tegen ons, dan ben ik ‘happy’.”

Poll: Vind jij Hazard nog van grote waarde voor de Duivels op dit WK?

TAGS  I  Canada  I  Rode Duivels

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024