Gefrustreerd KRC Genk gaat verder op zijn elan en doet concurrentie opkijken

Zaterdag 10 december 2022 - 13:45   I   door Redactie

De Jupiler Pro League-teams zijn zich volop aan het voorbereiden op de terugronde. De leider van de Pro League, KRC Genk, werkte zaterdagmiddag een wedstrijd af tegen Elche.

Elche-KRC Genk 2-3

In de eerste helft kwam Genk al snel op achterstand tegen de allerlaatste in de Spaanse eerste klasse. Preciado prikte weliswaar amper drie minuten later de gelijkmaker binnen. Na de rust kwamen de Spanjaarden opnieuw snel op voorsprong.

Maar Paul Onuachu moest zijn duivels vinden, vooraleer hij ze kon ontbinden. En dat deed hij ook. Na eerst vanop de stip de gelijkmaker te scoren trapte hij KRC Genk in de slotfase naar de overwinning. Duivels ontbonden, check.

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij blauw-wit. Ze kregen namelijk heel wat stevige tikken te verwerken. Onder meer Paintsil en Rommens werden hard aangepakt, wat leidde tot frustraties. Paintsil krijg tijdens een opstootje zelfs een gele kaart.

Opstelling eerste helft: Penders, Carstensen, Sadick, Didden, Rommens, Aziz, Geusens, Castro, Preciado, Trésor, Samatta

Opstelling tweede helft: Vandevoordt, Munoz, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky, Castro (22’ Geusens), Paintsil, Samatta (22’ Rommens), Onuachu

Doelpuntenmakers:

13’ Ponce 1-0, 16’ Preciado 1-1, 47’ Milla 2-1, 74’ Onuachu 2-2 (pen), 88’ Onuachu 2-3

Poll: Zal KRC Genk kampioen worden?