AA Gent doet in doelpuntenfestival alle monden in Europa wijd openvallen

Woensdag 15 maart 2023 - 19:52   I   door Redactie

AA Gent nam het woensdagavond in de Conference League op tegen Basaksehir. De Buffalo’s speelden vorige week 1-1 gelijk in eigen huis.

Basaksehir-AA Gent 1-4

Voor aanvang van de match werden de kansen fiftyfifty geschat. Tot op het half uur leek die voorspelling ook accuraat, maar toen besloot Gift Emmanuel Orban zijn duivels te ontbinden.

De Nigeriaanse spits scoorde drie keer in drie minuten, een record in de Conference League. Zijn goals kan je hier bekijken. Ook Hugo Cuypers wist voor de rust zijn doelpuntje mee te pikken, boeken toe.

In de tweede helft kon 15-voudig Duivel Januzaj nog scoren. AA Gent plaatst zich zo als eerste Belgische ploeg dit seizoen voor een Europese kwartfinale. Union en Anderlecht kunnen donderdag hun voorbeeld volgen.

Doelpuntenmakers:

31’ Orban 0-1, 32’ Orban 0-2, 34’ Orban 0-3, 37’ Cuypers 0-4, 88’ Januzaj 1-4

Poll: Zal AA Gent ook doorstoten naar de halve finale?