De Mil kan amper geloven wat De Bleeckere hem nu vertelt over penaltyfase

De Mil kan amper geloven wat De Bleeckere hem nu vertelt over penaltyfase
Maandag 17 april 2023 - 19:00   I   door Redactie

Dit weekend was er weer wat opschudding bij Club Brugge rond een mogelijke handsbal in de eerste helft. Trainer De Mil maakte na de match de vergelijking met een ander voorval.

Waar Club afgelopen weekend geen penalty kreeg, kregen ze die tegen KV Mechelen wel. De trainer van Club Brugge liet meteen na de wedstrijd weten dat hij niet snapt wat het verschil is tussen de twee fases.

Het Referee Department kwam maandag met extra uitleg over de bewuste fase: “Westerlo-speler Mathias Fixelles glijdt naar de bal en raakt die met de linkerarm. De scheids laat verder spelen.”

“We gaan akkoord met de beslissing omdat de bal de steunarm van de Westerlo-speler raakt”, aldus De Bleeckere en co. Maar wat is dan het verschil met de fase op bezoek bij KV Mechelen, toen Club wél een penalty kreeg? Wij zochten het voor u uit.

KV Mechelen

Op de site van het Referee Department was er twee weken geleden de volgende uitleg te lezen: “Lavalée gleed over de grond en kreeg de bal op zijn uitgestoken rechterarm.” We zien één duidelijk verschil met de toelichting over de fase tegen Westerlo: “Lavalée maakt zijn lichaam daardoor groter.”

Poll: Vind jij dit een logische uitleg van De Bleeckere en co.?

TAGS  I  Club Brugge  I  Westerlo  I  KV Mechelen

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024