‘Opdoffer voor paars-wit: Veelbesproken speler mogelijk voor spotprijs weg'

‘Opdoffer voor paars-wit: Veelbesproken speler mogelijk voor spotprijs weg'
Zaterdag 22 april 2023 - 09:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht zullen ze allicht nog één officiële wedstrijd spelen voor het seizoen beëindigd wordt. Ze hebben hun lot met het oog op play-off 2 namelijk niet in eigen handen.

Donderdag werd paars-wit in Alkmaar uitgeschakeld in de kwartfinale van de Conference League. Achteraf viseerden er heel wat meegereisde supporters Francis Amuzu toen de spelers hen kwamen groeten.

Via Instagram reageerde hij achteraf bijzonder aangedaan op het voorval. Hij deelde een zwarte afbeelding op zijn verhaal met de boodschap: “De meest gehate!” Het Laatste Nieuws toonde empathie: “Er was in elk geval geen reden om Amuzu te viseren.”

De krant verwacht dat Amuzu zal aansturen op een vertrek: “De kans is reëel dat hij aanstuurt op een vertrek. Amuzu stond afgelopen zomer al zeer dicht bij een transfer naar het Franse Nice, dat had toen bijna tien miljoen euro veil om hem binnen te halen.”

Spotprijs

Anderlecht verzette zich tegen een transfer en bood Amuzu in ruil een contractverlenging tot 2025 aan. Anderlecht hoopt nog altijd de jackpot te krijgen voor Amuzu, maar die kans is klein”, aldus de krant.

“Zijn marktwaarde is intussen flink gedaald (4,5 miljoen euro) en de kans dat een club een bod uitbrengt dat in de buurt van de tien miljoen ligt is nagenoeg onbestaande”, is de conclusie. “Als Amuzu Anderlecht deze zomer verlaat, dan zal het voor een pak minder zijn.“

Poll: Is Amuzu volgens jou de 'meest gehate' Anderlecht-speler?

TAGS  I  Anderlecht  I  Nice

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024