Dante Vanzeir onthult welk scheldwoord hij gebruikte bij 'racistisch' incident

Dante Vanzeir onthult welk scheldwoord hij gebruikte bij 'racistisch' incident
Zondag 23 april 2023 - 21:36   I   door Redactie

Er was recent heel veel te doen rond (ex-)Rode Duivel Dante Vanzeir die zwaar geschorst was nadat hij beschuldigd werd van racisme.

Bij Sporza gaf de tijdens de winterstop van Union naar New York Red Bulls dan eindelijk zijn versie van wat er in de match tegen de San Jose Earthquakes gebeurde. Er onstond ophef nadat hij een racistisch woord zou gebruikt hebben.

Daarop volgde een onderzoek en werd hij schuldig bevonden. Als straf werd hij voor zes matchen geschorst, kreeg hij een boete en moet hij een speciaal 'programma' volgen. "Ik heb een fout gemaakt waar ik me tot vandaag heel slecht over voel", aldus Vanzeir.

En voor het eerst trad hij in detail. "De ref fluit voor een fout, waarna ik een discussie aanga met hem. Nadien ben ik nog wat aan het grommelen tegen mezelf over de ref. Ik zei toen 'monkey' (letterlijk vertaald 'aap'), maar wel in de zin van 'clown', 'dommerik'. Omdat ik vond dat hij de foute beslissing nam." 

Impact

"Ik heb er zelfs nooit bij stilgestaan dat dat woord aanvallend zou zijn voor één van mijn tegenstanders", vervolgde hij. "Ik heb de impact van dat woord verkeerd ingeschat. In onze taal wordt dat woord vaker gebruikt met een bedoeling die totaal niet racistisch is. In Amerika dus niet."

Poll: Snap je dat dit zo gevoelig ligt in Amerika?

TAGS  I  Union  I  New York Red Bulls  I  San Jose Earthquakes

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024