Ronny Deila heeft het plots over afscheid bij Club: “Ik ben er klaar voor!”

Ronny Deila heeft het plots over afscheid bij Club: “Ik ben er klaar voor!”
Zondag 24 september 2023 - 19:00   I   door Redactie

Ronny Dela werd aan het einde van vorig seizoen aangesteld als nieuwe trainer van blauw-zwart. En de Noor is zeker niet slecht begonnen in Brugge.

Eerder was hij ook al T1 bij Celtic, waar hij na zijn periode bij Stromsgodset een krabbel zette. Hij pakte in Schotland twee titels, maar bij Het Nieuwsblad onthult hij dat hij eigenlijk niet klaar was voor die stap: “Dat was logisch, op zoiets kon ik me simpelweg niet voorbereiden.”

“Mentaal was het uitdagend, in die mate dat de fun op het einde weg was. Ik was op en dan ben je kansloos”, verklaart de Noor. “De stap was te groot, alsof ik van het eerste leerjaar naar het zesde middelbaar ging.” Maar inmiddels is hij al heel wat ervaringen rijker.

Eens hij afscheid neemt van Club Brugge, wil hij dus écht wel de grote stap naar de Europese top zetten. “Simpelweg omdat ik nu wel de nodige bagage opgedaan heb. Ik durf nu zelfs te stellen dat ik eender welke ploeg zou trainen.”

Real Madrid

“Zelfs Real Madrid zou mogen bellen: naar mijn gevoel ben ik nu wel klaar voor élke uitdaging”, sluit de Club Brugge-trainer af. “Puur hypothetisch, hé. Een vertrek is niet wat ik wil”, voegt hij er nog snel aan toe.

TAGS  I  Club Brugge  I  Real Madrid

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024