Het is Marc Coucke en co menens met Anderlecht: Alweer nieuwe investeringen

Het is Marc Coucke en co menens met Anderlecht: Alweer nieuwe investeringen
Maandag 09 oktober 2023 - 21:00   I   door Redactie

Anderlecht staat al lange tijd bekend om zijn inzet voor jeugdontwikkeling, met de slogan 'In Youth We Trust'. Echter, dit seizoen is er een verschuiving merkbaar, aangezien de club in de zomer vooral heeft geïnvesteerd in ervaren spelers. Dit heeft ertoe geleid dat veel jonge talenten elders hun geluk zijn gaan beproeven.

De jeugdacademie van Anderlecht, de RSCA Football Academy, heeft recent een grondige renovatie ondergaan. Marc Coucke en co hebben flink geïnvesteerd. Deze academie huisvest spelers van de U6 tot en met de U13 en bevindt zich achter het trainingscomplex van de A-kern. De velden waren in slechte staat en de kleedkamers verouderd, maar deze problemen zijn nu aangepakt. Er is een nieuw kunstgrasveld aangelegd, drainage is geïnstalleerd onder het natuurgrasveld, en de kleedkamers en kantine zijn opgeknapt.

Deze renovatie vertegenwoordigt een aanzienlijke investering van 1 miljoen euro door Anderlecht. De club kon zich dit permitteren dankzij huursommen die werden ontvangen van stadsgenoot Union, dat zijn Europese thuiswedstrijden speelt in het Lotto Park van Anderlecht. Deze investering is een teken van Anderlecht's voortdurende betrokkenheid bij jeugdontwikkeling, ondanks de recente focus op ervaren spelers.

Poll: Is Anderlecht goed bezig de laatste tijd?

TAGS  I  Anderlecht  I  Marc Coucke

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024