Drama voor wedstrijd Rode Duivels: Zweden doodgeschoten, mogelijk terreuraanslag

Drama voor wedstrijd Rode Duivels: Zweden doodgeschoten, mogelijk terreuraanslag
Maandag 16 oktober 2023 - 20:38   I   door Redactie

In Brussel heeft er voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee Zweden doodgeschoten. Er is sprake van mogelijk een terroristische aanslag. De feiten vonden plaats omstreeks 19.15 uur, op zo'n 5 kilometer van het Koning Boudewijnstadion.

De dader zou naar verluidt "Allahu akbar" hebben geroepen en met een Kalasjnikov-achtig wapen vanaf een scooter heeft geschoten. De aanvaller droeg een helm en een fluorescerend vest. De twee slachtoffers, die mogelijk Zweedse voetbalkleding droegen vanwege de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden die avond, werden aangevallen nabij het Saincteletteplein, de Ieperlaan en de Negende Linielaan rond 19.15 uur.

Hulpdiensten zijn ter plaatse en hebben een veiligheidsperimeter ingesteld. De exacte omstandigheden van het incident zijn nog niet duidelijk en er is vooralsnog geen verdachte gearresteerd. De dader is nog op de vlucht.

Op beelden gemaakt door een buurtbewoner is te zien hoe een man in een feloranje jas en een witte helm met een vuurwapen in de hand op een scooter stapt en wegrijdt. De aanvaller zou eerst in een inkomhal een persoon hebben neergeschoten en vervolgens op twee mensen in een bestelwagen hebben geschoten. Twee van de drie mensen zijn overleden.

Volgens de Waalse krant 'Sudinfo' heeft de dader van de schietpartij in Brussel een videoboodschap op Facebook verspreid. In deze boodschap beweert de dader dat hij lid is van de Islamitische Staat (IS) en pocht hij over het doden van ongelovigen.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zweden

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024