Drastische maatregelen na rellen: Anderlecht-fans mogelijk niet meer welkom

Drastische maatregelen na rellen: Anderlecht-fans mogelijk niet meer welkom
Dinsdag 24 oktober 2023 - 09:24   I   door Redactie

De ongeregeldheden van zondag tussen Anderlecht- en Standard-supporters hebben voor een wrange nasmaak gezorgd. Anderlecht-supporters staken de lont in het kruitvat door rookbommen, vuurwerk en flessen over de hekken naar de thuisfans te gooien.

De politie heeft geconcludeerd dat dit geen georganiseerde actie was van de 1.300 Anderlecht-fans, maar eerder het werk van een individu dat vuurwerk over het hek gooide. Toen Standard-fans reageerden, grepen sommige Anderlecht-supporters naar vuurwerk dat ze in bussen hadden verstopt. Dit leidde tot ongeveer vijftien minuten van projectielen en harde knallen.

De politie heeft Standard-fans verdreven om confrontaties te voorkomen, waarbij paarden en traangas werden ingezet. Sommige supporters werden getroffen door pepperspray. Tijdens de chaos kantelde een mobiel toilet, wat leidde tot het morsen van tientallen liters urine.

Er zijn geen arrestaties verricht, en de oorspronkelijke dader is niet geïdentificeerd. Dit incident roept echter wel vragen op over de veiligheid bij Clasico-wedstrijden op Sclessin en toont aan dat er mogelijk alternatieve regelingen nodig zijn om dergelijke incidenten te voorkomen. Het idee van het verbieden van Anderlecht-supporters bij Standard-wedstrijden wordt zelfs geopperd, zo weet La Dernière Heure.

Poll: Vind jij dat de Anderlecht-fans moeten geweigerd worden op Sclessin in de toekomst?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024