'Er is meer duidelijkheid over het al dan niet herspelen over Anderlecht-Genk'

'Er is meer duidelijkheid over het al dan niet herspelen over Anderlecht-Genk'
Vrijdag 05 januari 2024 - 19:35   I   door Redactie

De kans is klein dat de wedstrijd tussen Anderlecht en Racing Genk wordt herspeeld. Dat zegt VTM-journalist Jarno Bertho.

Tijdens Anderlecht-Genk miste Genk-speler Bryan Heynen een penalty, maar teamgenoot Yira Sor scoorde uit de rebound. Echter, de goal werd afgekeurd omdat Sor te vroeg het strafschopgebied betrad.

Opvallend genoeg stond Anderlecht-speler Yari Verschaeren ook al in de zestien, wat normaal een herkansing van de penalty zou betekenen. Scheidsrechter Nathan Verboomen en de VAR Jan Boterberg zagen dit echter over het hoofd en kenden de bal toe aan Anderlecht.

Het Professional Refereeing Department erkende later de fout, maar een herkansing van de match lijkt onwaarschijnlijk. VTM-journalist Jarno Bertho benadrukt dat dergelijke menselijke fouten in het verleden nooit tot een rematch hebben geleid, waardoor de hoop van Genk op een nieuwe kans klein lijkt.

"Zowel VAR als ref hebben met de info die ze hadden het reglement op het eerste gezicht juist toegepast. Bottomline: beoordelingsfouten vallen onder menselijke fouten. Op basis van menselijke fout is nog nooit een match herspeeld", aldus Bertho.

Poll: Logisch dat de wedstrijd allicht niet herspeeld wordt?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024