‘Referee Department erkent fout, deze wedstrijd wordt mogelijk herspeeld’

‘Referee Department erkent fout, deze wedstrijd wordt mogelijk herspeeld’
Dinsdag 13 februari 2024 - 13:00   I   door Redactie

De late VAR-interventie tijdens Union-Westerlo, en dus de bijbehorende strafschop voor de bezoekers, had er niet hoeven te komen. Dat zegt Frank De Bleeckere in de wekelijkse review van het Referee Department.

Union leek afgelopen weekend op weg naar een zege tegen Westerlo, tot het in minuut 96 een strafschop incasseerde. Na een lange VAR-interventie besliste scheidsrechter Kevin Van Damme om de bal op de stip te leggen, nadat Mac Allister volgens hem een fout op Frigan maakte. Union-coach Alexander Blessin was ziedend na de wedstrijd, en nu worden zijn frustraties ook bevestigd: De bal mocht nooit op de stip verschijnen.

Dat is het oordeel van het Referee Department. “We hebben de bewuste fase uiteraard van dichtbij opnieuw bekeken”, aldus Frank De Bleeckere. “Het is geen makkelijke situatie om te beoordelen. Was het contact binnen de zestien of erbuiten? En hoe was het contact? Wij vonden het niet nodig om de scheidsrechter naar het scherm te roepen. Het was ook geen fout, gewoon een botsing.”

Het wordt afwachten of Union verdere sancties onderneemt, en eventueel eist om de wedstrijd te herspelen. Wat wel zeker is, is dat de Belgische scheidsrechters opnieuw pijnlijk in de fout zijn gegaan.

 

Bekijk hier de veelbesproken fase:

Poll: Moest Westerlo hier een penalty krijgen?

TAGS  I  Union  I  Westerlo  I  Referee Department

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024