Bart De Wever heeft fantastisch nieuws voor Antwerp én Beerschot Wilrijk

Bart De Wever heeft fantastisch nieuws voor Antwerp én Beerschot Wilrijk
Maandag 05 maart 2018 - 21:12   I  

We hebben lang moeten wachten op een Antwerpse ploeg in 1A, maar dit seizoen hebben we toch al van één ploeg kunnen genieten. Volgend seizoen krijgt Antwerp misschien zelfs nog het gezelschap van Beerschot Wilrijk. Na de 1-0 tegen Cercle Brugge heeft het paarse legioen alvast een eerste stap in de goede richting gezet.

Eigenlijk is het niet meer dan normaal dat een grote stad als Antwerpen minstens één club heeft op het hoogste niveau. Een fusie tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk zal er hoogstwaarschijnlijk niet snel komen, maar een investering waar beide clubs van profiteren zou wel een geweldige opsteker zijn.

Bart De Wever heeft voor de camera van ATV nu beloofd dat hij werk zal maken van een nieuw stadion waar beide clubs dan kunnen voetballen. Het is ook de bedoeling dat hij snel werk maakt van die plannen, al moet hij wel eerst herverkozen worden, want anders kan hij zijn plannen niet realiseren.

In 2024 moet stadion er staan

Als het van Bart De Wever afhangt zal het nieuwe stadion er tegen 2024 staan. Binnen 6 jaar zouden Antwerp en Beerschot Wilrijk dan kunnen genieten van de nieuwste infrastructuur. Het nieuwe stadion moet aan de Schelde aan Petroleum Zuid komen te staan.

“De Antwerpse clubs kennen boerenjaren. Na jaren vol ellende aan de twee kanten, stapelen vandaag de successen zich op. In die ambiance wordt het idee van hypermoderne infrastructuur aantrekkelijk voor iedereen. Als je voldoende actoren hebt die hiermee vooruit willen en eventueel kunnen investeren samen met de stad, wordt dit tastbaar. Ik ben heel optimistisch: ik denk dat voor de volgende legislatuur om is, de lintjes zullen worden geknipt", aldus De Wever voor ATV.

Beerschot Wilrijk krijgt nu al steun

Ondertussen zal de stad overigens investeren in het stadion van Beerschot Wilrijk, dat eigendom is van de stad. Die investering is nodig, want het stadion is voorlopig niet conform de voetbalwetgeving. Ook daar wil De Wever dus zo snel mogelijk werk van maken.

“Op het Kiel zal heel wat worden geïnvesteerd om dat stadion opnieuw speelklaar te maken conform de voetbalwetgeving. Er wordt 1,2 miljoen euro vrijgemaakt door de stad voor het voetbalstadion, de club zelf neemt 600.000 euro voor zijn rekening", meldt De Wever nog.

Poll: Staan binnen 6 jaar beide ploegen in 1A te voetballen?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Antwerp  I   Bart De Wever

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024