Supporters zijn 100 procent zeker: "Ze halen toch Europees voetbal"

Supporters zijn 100 procent zeker:
Zaterdag 04 mei 2024 - 22:51   I   door Redactie

Cercle Brugge wint vanavond thuis van Racing Genk. De wedstrijd eindigt op 4-1. Door deze overwinning komt Cercle Brugge op één punt van Racing Genk, dat op de vierde plaats staat.

Door deze nederlaag verliest Racing Genk voor de derde keer op rij. In de eerste helft kwam de ploeg van Wouter Vrancken nog op voorsprong na een doelpunt van Anouar Ait El Hadj, die met de buitenkant van zijn rechtervoet de bal voorbij Warleson wist te trappen. Cercle Brugge reageerde meteen met doelpunten van Lemaréchal en Malamine. Vlak voor de rust wist Thibo Somers nog te scoren voor De Vereniging.

Cercle Brugge kwam ook heel gretig uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Muslic ging meteen op zoek naar een vierde doelpunt. Racing Genk kreeg de wedstrijd in de eerste 10 minuten niet meer in handen.

Na zestig minuten kon Genk voor het eerst in de tweede helft dreigen door een kopbal van McKenzie, maar de Amerikaan kopte de bal over. De volgende aanval was opnieuw voor Cercle Brugge en hier was het wel raak. Kevin Denkey scoorde de 4-1 na een goede voorzet van Lemaréchal. De Togolese spits gaf in deze wedstrijd ook al twee assists.

Door deze wedstrijd zijn de supporters er zeker van dat Cercle Brugge in staat is om Europees voetbal te halen volgend seizoen. Volgende week moet Cercle Brugge naar de Bosuil, terwijl Racing Genk de vierde plaats probeert vast te houden op het veld van Anderlecht.

Poll: Wie eindigt op de vierde plaats?