Vanhaezebrouck ziet één serieus probleem bij Anderlecht

Vanhaezebrouck ziet één serieus probleem bij Anderlecht
Vrijdag 09 maart 2018 - 17:29   I  

RSC Anderlecht boekte de voorbije weken twee opeenvolgende overwinningen, en dus groeit het vertrouwen zienderogen bij de groep van Hein Vanhaezebrouck. Toch ziet de oefenmeester van paars-wit nog steeds ruimte voor verbetering. Hij ziet ook één serieus probleem: de vele tegendoelpunten op stilstaande fases.

"We zijn al enkele weken op de goede weg, zaak wordt nu om het 90 minuten vol te houden”, tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Vanhaezebrouck. “Het is duidelijk dat we offensief beter voor de dag komen maar we slikken gemiddeld twee goals per wedstrijd en dat is natuurlijk te veel."

"Veel tegengoals vallen ook op stilstaande fases", merkt Vanhaezebrouck fijntjes op. "Dat zijn werkpunten en dat hebben we afgelopen week ook geanalyseerd. Je kan echter niemand met de vinger wijzen: foutjes worden normaal opgepikt door anderen en gecorrigeerd, nu was het echter vaak een opeenvolging van fouten. Foute keuzes, fout instappen, met te veel naar de bal,..."

Communicatie

Al weet de trainer van paars-wit al precies hoe hij die problemen wil aanpakken en oplossen. "Met communicatie gaan we dat hopelijk al veel verbeteren. We hebben er al op gewerkt op training, maar dat is geen garantie."

Poll: Kan Vanhaezebrouck dit probleem snel oplossen?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   Antwerp

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024