Makélélé neemt besluit over Leye tegen Moeskroen

Makélélé neemt besluit over Leye tegen Moeskroen
Zaterdag 10 maart 2018 - 18:08   I  

In de meest cruciale weken van de competitie zit er een kink in de kabel in het huwelijk tussen Eupen en Leye. Makélélé liet de ervaren spits uit de kern tegen Antwerp. Voor de cruciale wedstrijd tegen Moeskroen doet de coach dat opnieuw. Leye, die goed is voor tien goals dit seizoen, is er niet bij.

Volgens geruchten zou KV Mechelen gepolst hebben bij Leye voor volgend seizoen, nadat het eerder in januari ook al probeerde om Leye naar Mechelen te halen voor de rest van het seizoen. Toen moest KV Mechelen tevreden zijn met Verdier.

Het Laatste Nieuws weet nu dat het gerucht "onzin" is. Dat zouden de betrokken partijen zelf verklaard hebben. Wat dan net het probleem is en of de interesse in Leye echt is, dat is dan weer niet geweten. Maar KV Mechelen zou dus niet aan de oorzaak liggen.

Geen probleem

Makelélé ontkende eerder al dat er een probleem is met Leye. “Er is geen probleem Leye, er is wel het probleem van een club die moet overleven. Ik kijk naar de dynamiek van de groep niet naar één speler”, benadrukte de coach tegenover Het Nieuwsblad

“Ik heb vier spelers die in de spits kunnen staan en die kunnen scoren”, legt de trainer uit. “Twee of drie van hen zullen spelen, maar nogmaals ik zie geen probleem Leye. Het zijn de journalisten en de kranten die er een probleem van maken. Wij concentreren ons gewoon op het behoud.”

Missen als de pest

Thomas Chatelle vertelde maandag in La DH nog dat die problemen in de kleedkamer weleens het verschil kunnen maken voor Eupen. Ze moeten nu vooral aan hetzelfde zeel trekken en dat is momenteel duidelijk niet het geval. Daardoor kreeg Mechelen ook de voorkeur van Chatelle.

"Dat is een complexe situatie, want het zal afhangen van de details. Ik denk dat Mechelen zich zal redden en dat Eupen gaat zakken. Eupen heeft de laatste weken enkele klappen gekregen, bijvoorbeeld in die wedstrijd tegen KV Mechelen. Daarnaast zijn er met onder andere de heisa rond Leye enkele strubbelingen binnen de club en net dat kunnen ze nu missen als de pest", aldus Chatelle.

Poll: Speelt Leye volgend seizoen nog voor Eupen?

TAGS  I  Leye  I   Eupen  I   KV Mechelen

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024