Anderlecht serieus in problemen: 'Drie basisspelers onzeker voor RC Genk'

Anderlecht serieus in problemen: 'Drie basisspelers onzeker voor RC Genk'
Vrijdag 20 april 2018 - 14:21   I  

Vanhaezebrouck heeft het al meermaals aangegeven en blijft het herhalen, maar de spoeling bij Anderlecht is flinterdun. Vanhaezebrouck moet vaak puzzelen en elke wedstrijd vallen er wel nieuwe spelers af bij paars-wit. Ook voor de wedstrijd tegen Racing Genk wordt het weer bang afwachten.

Vanhaezebrouck liet vandaag namelijk weten dat er maar liefst drie spelers onzeker zijn voor de verplaatsing naar Genk. Zowel Markovic, Kums als Teodorczyk zullen er misschien niet bij zijn. Toch drie spelers die tegen Club Brugge nog aan de aftrap stonden.

Teo was ook nergens tegen Standard, maar voelde zich duidelijk niet goed. “Teo voelde zich niet goed”, aldus Vanhaezebrouck. ”‘We speelden met tien’, zei hij me. En ook gaf hij toe dat hij, door de omstandigheden, nérgens was. Hij herinnert zich de match zelfs niet.”

Ganvoula zijn vervanger

Vanhaezebrouck zal dan ook geen andere keuze hebben en zal Ganvoula in de basis moeten droppen. Die liet nog enkele gigantische kansen liggen tegen Standard en krijgt ook erg veel kritiek. Hij zou het niveau van Anderlecht niet aankunnen.

Al verdedigde Vanhaezebrouck zijn spits wel nog. “Iedereen schiet op Ganvoula, maar hij was meer aanwezig in het spel dan Teo”, nam Hein zijn spits in verdediging. “Ik heb ooit Hanni als valse negen gebruikt, maar dan moet er elders wel lengte in je ploeg zitten. Zeker tegen Genk, dat veel centimeters telt. Ach, de spoeling is nu eenmaal dun, niets aan te doen.”

Poll: Is Ganvoula goed genoeg voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   RC Genk

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024