Frank Raes: "Ik betwijfel of die Rode Duivel al ooit van mij gehoord heeft"

Frank Raes:
Woensdag 06 juni 2018 - 15:19   I  

Frank Raes (64) is al járen één van de vertrouwde commentators in ons land. De ervaren VRT-man maakte al tal van wereldkampioenschappen mee en zal ook op het WK in Rusland van de partij zijn. Door de jaren heen zag Raes wel een aantal zaken veranderen bij en rond de nationale ploeg.

Vroeger had Raes een betere band met de Rode Duivels. Tegenwoordig is het niet meer zo eenvoudig om de sterren voor zijn microfoon te krijgen. "Dat is wel veranderd, ja. In '86 in Mexico sliepen de journalisten nog in hetzelfde hotel als de Rode Duivels. In '82 niet, maar toen mochten we er wel elke dag vrij binnenlopen en zwommen we zelfs samen met de spelers", zegt Raes in TeVe Blad.

"Toen verdronk Jean-Marie Pfaff bijna omdat VRT-journalist Jan Wauters hem bij wijze van grap even kopje-onder duwde. Jan wist niet dat Jean-Marie niet kon zwemmen... Ik kwam destijds thuis bij Eric Gerets, Erwin Vandenbergh, Pfaff en Jan Ceulemans. Dat contact was toch nauwer."

Hazard

Nu heeft Raes nog nauwelijks een band met de Rode Duivels. "Minder, ook al omdat ze bijna allemaal in het buitenland voetballen. Ik betwijfel of Eden Hazard al ooit van mij gehoord heeft, terwijl ik vroeger een goeie bekende was van de spelers", besluit de commentator.

Poll: Denk jij dat Eden Hazard al ooit van Frank Raes heeft gehoord?

TAGS  I  Raes  I  WK  I  Rode Duivels  I  Hazard

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024