Transfermarkt LIVE: Club realiseert straffe transfer, Europese topclub voor Proto

Transfermarkt LIVE: Club realiseert straffe transfer, Europese topclub voor Proto
Donderdag 07 juni 2018 - 23:45   I  

Het WK in Rusland staat voor de deur, maar daar zijn ze bij de Belgische clubs niet zo heel erg mee bezig. Die maken dezer dagen werk van de nodige versterkingen voor volgend seizoen. De geruchtenmolen draait nu al op volle toeren en bij Voetbal24 zit je op de eerste rij om op de hoogte te blijven van alle 'done deals' en geruchten.

*Eden Hazard wil weg van Chelsea. De sterspeler van de Londense club heeft volgens Don Balon een transfer naar Real Madrid geëist. Ondanks het vertrek van coach Zinédine Zidane wil Hazard komende zomer eindelijk naar de Spaanse grootmacht verkassen.

*Inter Milan wil Joao Mario ruilen voor Mouse Dembélé. De Italiaanse topclub kan niet voldoen aan de vraagprijs van dertig miljoen euro en wil zo alsnog tot een akkoord komen. Ook clubs uit China liggen nog steeds op de loer voor de Rode Duivel.

*Liverpool heeft eindelijk Nabil Fekir binnen. De Engelse grootmacht legt een maximumbedrag van 72 miljoen euro op tafel voor de aanvallende middenvelder en is druk bezig op de transfermarkt.

*Rode Duivel Christian Benteke staat voor een opmerkelijke overstap. Het Turkse Besiktas wil de carrière van Big Ben nieuw leven inblazen en heeft al contact opgenomen.

*DONE DEAL: Yannick Ferrera wordt de nieuwe coach van Waasland-Beveren. Na het ontslag van Sven Vermant was Waasland-Beveren naarstig op zoek naar een nieuwe coach.

*Silvio Proto kan in de herfst van zijn carrière nog een transfer naar een topclub maken. Lazio zoekt nog een tweede doelman en klopt aan bij het Griekse Olympiakos.

*DONE DEAL: Juventus heeft Douglas Costa binnen. Afgelopen seizoen werd de Braziliaan al gehuurd van Bayern München maar nu zal de snelle vleugelaanvaller ook komende seizoen te zien zijn in Turijn. Douglas Costa tekent een contract voor vier seizoenen bij De Oude Dame.

*Divock Origi zal in de voorbereiding zijn kans krijgen van Liverpool-coach Jurgen Klopp. De Rode Duivel speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Wolfsburg en hoopt weer aan te mogen sluiten bij de groep van The Reds.

*Anderlecht, maar vooral AA Gent krijgt slecht nieuws te horen over doelwit Taiwo Awoniyi. Goal meldt dat Liverpool een visum heeft aangevraagd om mee op stage te gaan in de Verenigde Staten.

*Real Betis wil snel handelen voor Leander Dendoncker. De middenvelder is geselecteerd voor het WK en zijn vraagprijs kan dus flink stijgen. Anderlecht zou zo’n 15 miljoen euro willen vangen voor Dendoncker.

*DONE DEAL: Publiekslieveling Eric Abidal keert terug bij FC Barcelona. Abidal zal een functie krijgen binnen de club waar hij zich bezighoudt met de transfers voor coach Ernesto Valverde.

*DONE DEAL: Club Brugge heeft uit het niets Arnaut Groeneveld vastgelegd. De 21-jarige vleugelspeler was de assistenkoning bij NEC in de Jupiler Pro League en heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij blauw-zwart.

*Juventus heeft de ‘nieuwe Buffon’ binnen. Mattia Perin van Genoa is gespot in Turijn en zal eerstdaags een contract tekenen bij De Oude Dame. Met de transfer is zo’n 12 miljoen euro gemoeid.

*Real Madrid houdt rekening met het vertrek van Cristiano Ronaldo. Voorzitter Florentino Perez heeft al zes potentiële opvolgers voor de Portugees op het oog: Paulo Dybala (Juventus), Harry Kane (Tottenham), Robert Lewandowski (Bayern München), Mohamed Salah (Liverpool), Neymar en Kylian Mbappé (beiden PSG).

*Nederlands kampioen PSV zou zich graag willen versterken met Hans Vanaken. Of de spelmaker van Club Brugge ook effectief zal vertrekken, is lang nog geen uitgemaakte zaak.

*Tom De Sutter (32) gaat zijn carrière mogelijk verderzetten in de amateurreeksen. Zwevezele en Knokke hebben de overbodige Lokeren-spits op het oog. Al is het nog afwachten of De Sutter al klaar is om een stap terug te zetten.

*Real Madrid zou de strijd om het Braziliaanse wonderkind Rodrygo (17) gewonnen hebben. Ook FC Barcelona wilde de aanvaller van Santos inlijven, maar die zou dus voor een overstap naar Madrid kiezen.

*Toby Alderweireld kan binnenkort een toptransfer maken. De verdediger staat op het punt te vertrekken bij Tottenham Hotspur en Manchester United heeft een vijfjarig contract klaarliggen. De Rode Duivel kan een pak meer gaan verdienen maar vooralsnog is de transferprijs een struikelblok.

*Standard gaat vol voor Zakaria Bakkali. De winger is op een zijspoor beland in Spanje en kan zijn carrière nieuw leven inblazen op Sclessin. Standard zou ook al contact hebben gehad met de entourage van de Rode Duivel.

*Real Madrid zal maar liefst 200 miljoen euro op tafel moeten leggen voor Robert Lewandowski. Bayern München pakt de telefoon voor minder niet op. Ook Manchester United ziet wel heil in de komst van de Poolse goaltjesdief.

*Zulte Waregem gaat sterkhouder Timothy Derijck lozen. De verdediger heeft nog één jaar op zijn contract staan en Zulte wil nog een transfersom binnenhalen. Clubs uit binnen-en buitenland zijn geïnteresseerd.

*Napoli wil Dries Mertens naar verluidt aan de kant schuiven zodat het aanvaller Santi Mina van Valencia kan halen. Manchester United, Tottenham en Arsenal liggen alvast op de loer.

*Club Brugge heeft een vervanger voor Matej Mitrovic gevonden. De 21-jarige Marcos Senesi van San Lorenzo moet de nieuwe topaankoop van blauw-zwart worden.

*Real Madrid troeft Barcelona af met de tranfer van het 17-jarige toptalent Rodrygo. Beide topclubs zijn in de running maar voorzitter Florentino Perez legt 45 miljoen euro op tafel bij Santos.

*DONE DEAL: Anderlecht grijpt officieel naast topdoelwit Facundo Ferreyra. De Argentijnse aanvaller tekent een contract voor vier seizoenen bij het Portugese Benfica en strijkt een slordige 2,2 miljoen euro op plus een tekenbonus van 4 miljoen euro.

*DONE DEAL: OH Leuven heeft met Fédéric Durplus de derde aankoop van het seizoen binnen. De Franse jeugdinternational komt over van FC Lens en heeft een verleden bij Antwerp.

*Marc Coucke heeft onlangs de contracten van elf jeugdspelers verlengd. Jeremy Doku was daar één van. De aanvaller wordt gezien als hét grootste talent bij paars-wit en naar verluidt ligt Liverpool nog steeds op de loer om het talent weg te kapen.

*Het is eindelijk zo ver. Cristiano Ronaldo zal Real Madrid binnenkort gaan verlaten. Op de voorpagina van de Portugese krant Record prijkt dat de superster dit heeft beslist. Door contractperikelen zal Ronaldo andere oorden gaan opzoeken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

*Italiaanse media melden dat Wesley in de belangstelling staat van Lazio Roma. De aanvaller van Club Brugge was belangrijk in de play-offs voor blauw-zwart en kan nu een mooie transfer maken naar de Serie A.

*Anderlecht krijgt plots een speler aangeboden. Het gaat om de 29-jarige verdediger Jagos Vukovic. De Serviër ligt nog tot 2020 onder contract bij Olympiakos en moet zo’n 2,5 miljoen euro kosten. Benieuwd of Anderlecht gaat toehappen.

*Taiwo Awoniyi is zéér gewild op de transfermarkt. De voorbije weken werd de 20-jarige Awoniyi in verband gebracht met Club Brugge, Anderlecht, Royal Antwerp FC én AA Gent. Nu ziet het er naar uit dat Gent over de beste papieren beschikt en bijna een akkoord hebben met Liverpool.

*Hein Vanhaezebrouck hoopt dat Luc Devroe Ognjen Vranjes (AEK Athene) naar Anderlecht haalt. De trainer van paars-wit wilde Vranjes er in januari al heel graag bij.

*Cercle Brugge en Royal Antwerp FC hebben aangeklopt bij Thomas Buffel. De 37-jarige middenvelder kreeg geen nieuw contract bij KRC Genk en is op zoek naar een nieuwe ploeg.

*Beerschot Wilrijk hoopt Jorn Vancamp een seizoen te huren van RSC Anderlecht.

*Club Brugge volgt niet alleen Karlo Letica van Hajduk Split, maar ook Alban Lafont (Toulouse) staat op het verlanglijstje van de Belgische landskampioen.

*Liverpool denkt aan Xherdan Shaqiri, die met Stoke City uit de Premier League tuimelde.

*Manchester United, Chelsea en Paris Saint-Germain zouden de situatie van Robert Lewandowski in de gaten houden. De Poolse goalgetter heeft aangegeven dat hij weg wil bij Bayern München.

Poll: Welke club gaat deze zomer de beste zaken doen?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024