Update: 'Anderlecht en AA Gent krijgen tegenslag te horen voor doelwit'

Update: 'Anderlecht en AA Gent krijgen tegenslag te horen voor doelwit'
Donderdag 07 juni 2018 - 20:15   I  

Taiwo Awoniyi ontpopte zich tijdens het voorbije seizoen tot één van de revelaties in de Jupiler Pro League. Liverpool stelde de Nigeriaanse aanvaller ter beschikking van Moeskroen en die maakte meermaals indruk met sterke prestaties. En nu is Awoniyi zelfs op weg naar een Belgische topclub. Update: Liverpool heeft een visum aangevraagd om de Nigeriaan mee te nemen op tour naar de VS.

De voorbije weken werd de 20-jarige Awoniyi in verband gebracht met Club Brugge, Anderlecht, Royal Antwerp FC én AA Gent. Al die clubs waren wel gecharmeerd door de beloftevolle spits van Liverpool.

Omdat de Engelse topclub evenwel niet van plan is om Awoniyi te verkopen, haakte Club Brugge al snel af. De Belgische landskampioen voelde weinig voor een uitleenbeurt zonder optie tot aankoop. Hetzelfde geldt voor Anderlecht, al was de interesse van paars-wit sowieso al minder concreet.

Bijna akkoord met Liverpool

Bleven nog over: Antwerp en Gent. Wel, volgens de Franstalige krant La Dernière Heure is het Gent dat over de beste papieren beschikt om Awoniyi binnen te halen - op huurbasis welteverstaan. Awoniyi zou op weg zijn naar De Buffalo's, die op een zucht van een deal met Liverpool zouden staan. De kans is dus heel groot dat Awoniyi ook volgend seizoen op de Belgische voetbalvelden rondloopt.

Update: Tegenslag voor AA Gent

Liverpool heeft volgens Goal.com een visum aangevraagd voor de Nigeriaanse Taiwo Awoniyi om mee op stage te nemen naar de Verenigde Staten. Dit betekent dat het goed kan zijn dat de aanvaller ‘gewoon’ bij de Engelse club blijft. Anderlecht, maar vooral AA Gent hoopt snel de transfer in orde te brengen maar krijgt nu een tegenslag te horen.

Poll: Zou Awoniyi een goede aanwinst voor AA Gent zijn?

TAGS  I  Awoniyi  I  Liverpool  I  Moeskroen  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Club Brugge

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024