'Ronaldo accepteert celstraf van 2 jaar en betaalt fiscus ruim 18 miljoen'

'Ronaldo accepteert celstraf van 2 jaar en betaalt fiscus ruim 18 miljoen'
Zaterdag 21 juli 2018 - 14:34   I  

Cristiano Ronaldo (33) ruilde Real Madrid onlangs in voor Juventus, maar er hing de Portugese vedette in Spanje wel nog steeds een celstraf van twee jaar en een zware boete boven het hoofd wegens belastingontduiking. Nu lijkt er een einde te komen aan die zaak.

Ronaldo zou in het verleden bewust 14,5 miljoen euro aan inkomsten uit portretrechten niet hebben aangegeven bij de Spaanse fiscus, waardoor er hem een gevangenisstraf en een monsterboete boven het hoofd hing.

Zo’n vaart zal het evenwel niet lopen. Cadena Cope meldt dat Ronaldo nu een regeling heeft getroffen met de Spaanse justitie, waardoor hij niet naar de gevangenis moet. Hij accepteerde de celstraf van twee jaar, maar de Spaanse wet staat toe dat straffen van twee jaar of korter worden omgezet in een voorwaardelijke straf, op voorwaarde dat er nog geen eerdere strafbare feiten werden gepleegd door de persoon in kwestie.

18,8 miljoen 

Aangezien Ronaldo aan die voorwaarde voldoet, komt hij uiteindelijk weg zonder gevangenisstraf. De zomeraanwinst van Juventus zou 18,8 miljoen euro aan de fiscus moeten betalen om de zaak af te sluiten.

Nu CR7 deze vervelende zaak achter zich kan laten, kan hij zich volledig focussen op zijn nieuwe club Juventus. Op zijn 33ste wil Ronaldo nu ook in de Serie A vlammen zoals hij dat eerder al deed in de Primera Division en de Premier League.

Poll: Gaat Ronaldo schitteren bij Juventus?

TAGS  I  Real Madrid  I  Juventus

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024