Goudhaantje staat op bij Standard: “Preud’homme heeft het gezien”

Goudhaantje staat op bij Standard: “Preud’homme heeft het gezien”
Maandag 30 juli 2018 - 10:15   I  

Standard vatte het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League aan met een overwinning tegen AA Gent. Moussa Djenepo (20) verscheen aan de aftrap en bedankte voor het vertrouwen met een doelpunt. De Malinees is een groot talent, en dat heeft ook Michel Preud’homme in de mot.

José Jeunechamps, die bij de komst van Djenepo nog hulptrainer was, gelooft hard in de youngster. "Wat in het begin vooral opviel, was zijn mentaliteit", zegt Jeunechamps in Het Laatste Nieuws. "Moussa wilde bijleren, je zag geen frustratie als het niet meteen lukte. Hij was gelukkig dat hij bij ons mocht voetballen.”

“Ik herinner me nog zijn eerste wedstrijd met de beloften op het veld van Racing Genk. Vooral op tactisch vlak moest hij nog gekneed worden. Maar als hij aan de bal kwam... Er kwam altijd gevaar uit voort. Weet je wat belangrijk was? Hij ging aan de slag met de raad die we hem gaven. Met zo'n mentaliteit kan je niet anders dan progressie maken."

(Lees verder onder de foto)

"Hatelijk om tegen te voetballen"

Djenepo debuteerde ondertussen ook al bij de nationale ploeg van Mali. En ook daar maakte hij indruk. "Je zag onmiddellijk zijn enorme potentieel", aldus Yacouba Sylla, speler van KV Mechelen en lange tijd aanvoerder van Mali. "Snelheid, balbehandeling, techniek... Hatelijk om tegen te voetballen."

“Kijk: iedereen bij ons kent zijn enorme potentieel. Hij heeft alles om een mooie carrière uit te bouwen. Moussa is de toekomst van het Malinese voetbal. (lacht) Dat heeft Michel Preud'homme ook gezien. Ik denk wel dat hij de verwachtingen zal inlossen. Als hij zijn hoofd erbij houdt tenminste."

"Ik dacht: Wow, Preud'homme heeft ballen"

"Tout le monde l'adorait, hij is inderdaad populair. Altijd goedgezind. Tel dat bij zijn voetballende kwaliteiten... Het wordt interessant om te zien hoe hij zich ontwikkelt”, vertelt Jeunechamps nog. “Maar met deze technische staf zal hij nóg beter worden. Daar ben ik van overtuigd. Toen ik vrijdag de opstelling zag, dacht ik: 'Wow, Michel a des couilles', hij heeft ballen om Djenepo op te stellen. Het bewijst dat ze in hem geloven."

TAGS  I  Standard

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024