Boskamp over Standard-Ajax: "Zij zijn de favoriet"

Boskamp over Standard-Ajax:
Zaterdag 04 augustus 2018 - 08:15   I   door Redactie

Johan Boskamp kijkt uit naar het duel tussen Standard en Ajax in de voorronde van de Champions League. Ajax kocht zwaar in tijdens de zomer en dus is het van moeten bij de Amsterdammers.

“Altijd fijn zo'n België-Nederland. Er wordt vaak gezegd dat de ene competitie sterker is dan de andere. Dinsdag kunnen ze het nog eens uitvechten. Beide clubs eindigden vorig seizoen namelijk als tweede. Een betere graadmeter is er niet. Ik zeg altijd dat de Eredivisie en de Jupiler Pro League van hetzelfde niveau zijn, maar dat de speelstijl dag en nacht verschilt. Natuurlijk, als je ziet wat Ajax binnenhaalt deze transferperiode, is dat redelijk indrukwekkend. Met Dusan Tadic en Daley Blind kopen ze twee gasten van 11 en 20 miljoen uit de Premier League. Dat zie ik bij Standard of Anderlecht niet meteen gebeuren", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg

"Er is al verwezen naar de 1-3-oefennederlaag tegen Anderlecht, maar toen ontbraken alle kleppers nog bij Ajax. De Amsterdammers zijn dus favoriet, maar Standard kan hen zeker pijn doen. In de vorige ronde tegen Sturm Graz gaf Ajax toch een paar kansjes weg. Zeker op stilstaande fases staat daar nog niet alles op punt. Daar liggen kansen voor de Luikse luchtmacht."

Luxeproblemen

Bij Ajax loopt nog niet alles van een leien dakje. "Al die weelde zorgt ook voor luxeproblemen in Amsterdam. Je had wat gedoe met Ziyech die zijn nummer 10 aan Tadic moest afgeven. Centraal speelden ze met De Ligt en Frenkie de Jong, die eigenlijk een middenvelder is. Benieuwd of de Amsterdammers dat in een kolkend Sclessin ook durven.”

TAGS  I  Standard  I  Ajax

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024