Circus compleet: Carcela én Wesley komen er zonder straf van af

Circus compleet: Carcela én Wesley komen er zonder straf van af
Zaterdag 25 augustus 2018 - 15:45   I  

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdagvoormiddag meer duidelijkheid verschaft over de schorsingen van Mehdi Carcela (Standard), Wesley Moraes (Club Brugge), Eric Ocansey (KAS Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk).

In een tweet laat de Belgische Voetbalbond weten dat de debatten op zaterdag 25 augustus om 9 uur heropend worden. Dan zal de KBVB zich beraden over eventuele straffen voor de vier spelers in kwestie.

Vooral Wesley hangt een zware schorsing boven het hoofd na zijn elleboogstoot tijdens het duel tussen Moeskroen en Club Brugge. Dit weekend kent de Braziliaan mogelijk zijn straf.

Update 25/8 - 14:22

Standard meldt dat Carcela geen schorsing opgelegd krijgt na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Hij wordt vrijgesproken en kan dus gewoon aantreden vanavond tegen Sint-Truiden.

De Beroepscommissie was van oordeel dat de aanklager niet kon aantonen dat de indicatieve tabel is goedgekeurd door de KBVB. Bijgevolg werd Carcela vrijgesproken.

Update 25/8 - 15:45

Het circus lijkt nu helemaal compleet. Na Mehdi Carcela zou nu ook Wesley er zonder straf van afkomen. Hij zou dus niet vervolgd worden voor zijn slag op het veld van Moeskroen en kan dus morgen meespelen tegen Anderlecht. Ook Ocansey en Brogno worden niet vervolgd.

Poll: Begrijp jij die uitspraak?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Eupen  I  Beerschot Wilrijk  I  Anderlecht

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024