Woest Anderlecht haalt zwaar uit na schorsing Vranjes

Woest Anderlecht haalt zwaar uit na schorsing Vranjes
Dinsdag 28 augustus 2018 - 16:23   I  

Ognjen Vranjes wordt in tegenstelling tot Mehdi Carcela en Wesley Moraes wél geschorst. Een opvallende beslissing, waarmee het circus in het Belgische voetbal gewoon verdergaat.

Wat wellicht nog opvallender is, is dat Vranjes wel veroordeeld wordt op basis van de indicatieve tabel. Eerder ontsnapten Carcela en Wesley de dans nog omdat die tabel niet rechtsgeldig was. Volgens Het Nieuwsblad werd de zaak Vranjes gewoon door andere mensen beoordeeld.

"Maar het opvallendste aan heel die zaak is dat nu de intussen beruchte indicatieve tabel wél als reglementair werd beschouwd terwijl die afgelopen zaterdag in de zaak-Wesley/Carcela/Ocansey nog van tafel werd geveegd als ongeldig. Twee maten, twee gewichten. De mogelijke reden daarvan is dat in de zaak-Vranjes de Geschillencommissie uit totaal andere personen bestaat als die afgelopen zaterdag de zaak-Wesley/Carcela/Ocansey beoordeelden."

En wat met Wesley en Carcela?

Club Brugge en Standard hoeven nu wel niet te vrezen. De beslissing om beide spelers niet te schorsen kan niet worden teruggedraaid. Carcela en Wesley blijven dus speelgerechtigd.

Update 28/8 - 16:23

Bij Anderlecht is men hoegenaamd niet te spreken over de schorsing van Vranjes.  "Dit is een zeer eigenaardige uitspraak", reageert clubadvocaat Luc Deleu in Het Laatste Nieuws. "De Geschillencommissie Hoger Beroep vindt nu dat het toch niet kan dat spelers ongestraft blijven omdat de indicatieve tabel niet formeel goedgekeurd is, maar zaterdag hebben ze om die reden wel drie spelers vrijgesproken. Op drie dagen tijd hanteren ze een compleet tegenovergestelde argumentatie."

"Bij hetzelfde reglement, dezelfde feiten, dezelfde omstandigheden en dezelfde voetbalbond zeggen ze vandaag ja en morgen nee. Dat is absurd. Het schept een zeer dubbelzinnige en onbehaaglijke situatie. We kunnen nu in evocatie gaan, maar heeft dat zin? Dat werkt niet opschortend en die procedure kan lang duren. Eigenlijk zou de Pro League en de voetbalbond hier moeten optreden, maar ook zij kunnen niks doen."

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024