'Andere Belgische topclub polste Michel Preud'homme'

'Andere Belgische topclub polste Michel Preud'homme'
Donderdag 30 augustus 2018 - 09:00   I   door Redactie

Michel Preud'homme besloot deze zomer trainer van Standard te worden. De voormalige doelman deed dat na een sabbatjaar.

Aan interesse voor Preud'homme was er alvast geen gebrek. Zo kwam KV Mechelen al eens informeren bij de coach en volgens Het Laatste Nieuws deed ook AA Gent dat.

"Toen Hein Vanhaezebrouck de club verliet, belde De Witte - 71 en rusteloos op zoek naar die ene, laatste coup de génie, lees 'groepsfase Champions League' - eerst naar Michel Preud'homme", schrijft de krant. "Eenmaal die piste (snel) onmogelijk bleek, durfde De Witte, zeer tot verrassing van zijn algemeen directeur Michel Louwagie en van toenmalig sportief raadgever Gunther Schepens, de naam van Francky Dury te opperen."

"Dury mocht dan wel vastkleven aan Zulte Waregem, en, vooral, een eerdere passage bij Gent zuur hebben afgesloten - u herinnert zich zijn heimelijke telefoonverkeer met Club Brugge -, tóch herinnerde De Witte zich in de éérste plaats het vakmanschap van Dury, en de kwaliteit die hij destijds leverde op het (trainings)veld van het Ottenstadion." Uiteindelijk werd er voor Yves Vanderhaeghe gekozen. Hij is nu nog steeds de trainer van Gent. Preud'homme is nu coach van Standard.

Poll: Is Preud'homme een betere coach dan Vanderhaeghe?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024