Hugo Broos reageert op mislukte transfer van Nicolas Lombaerts

Hugo Broos reageert op mislukte transfer van Nicolas Lombaerts
Dinsdag 04 september 2018 - 15:50   I  

Het einde van de transferperiode is in zicht en Nicolas Lombaerts (33) heeft nog steeds geen nieuwe club gevonden. De ervaren verdediger mag gratis weg bij KV Oostende, maar de geïnteresseerde clubs staan niet bepaald in de rij.

De voorbije weken was er sprake van interesse van het Turkse Bursaspor, Standard en Zulte Waregem. Eerstgenoemde club haakte af, terwijl een transfer naar de Essevee niet vanzelfsprekend is. Bij het bestuur van de fusieclub staan ze niet te springen om nog veel geld uit te geven.

Naar Standard dan maar? Michel Preud’homme zou er nog graag een extra verdediger bij willen, maar het is niet duidelijk hoe concreet de interesse in Lombaerts is. Dat Lombaerts ook bij De Rouches niet zeker is van een basisplaats – je hebt er het onverzettelijke dueo Laifis-Luyindama én jonkie Vanheusden – kan de speler tegenhouden.

Contract ontbinden?

En dus dreigt een vervelend scenario waarheid te worden voor Lombaerts. De kans is groot dat hij na het sluiten van de transermarkt nog steeds een speler van Oostende. Lombaerts hoeft niet per se weg bij zijn huidige club, maar technisch directeur Hugo Broos liet wel al meermaals verstaan dat een vertrek van de verdediger de beste optie zou zijn voor alle betrokken partijen.

Lombaerts is een grootverdiener aan de Kust en weegt zwaar op de begroting. Bovendien is hij onder Gert Verheyen geen eerste keus in de defensie. Als er voor middernacht geen oplossing uit de bus komt, kan Lombaerts volgende maand – als er interesse is – nog altijd zijn contract bij KVO laten ontbinden en bij een andere club tekenen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Update 31/8 22:27

Lombaerts lijkt voor het sluiten van de transfermarkt geen nieuwe club meer te vinden. Volgens Het Nieuwsblad kwam er nog een verrassend Portugees bod binnen, maar dat bleek ontoereikend.

Update 2/9 12:52

Bij KV Oostende hebben ze ondertussen voor duidelijkheid gezorgd over de situatie van Lombaerts. “We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat het loon van Nicolas zwaar weegt op ons budget", zegt technisch directeur Hugo Broos op de clubsite.

"Maar we hebben ook altijd gezegd dat hij, zolang hij hier is, een volwaardig lid van de A-kern blijft. Het is ook niet zo dat wij als bestuur zeggen dat Nicolas op de bank moet zitten. Dat is een keuze die de trainer maakt en ik denk dat de defensie op dit moment stevig op zijn poten staat. Maar een blessure of schorsing is snel gebeurd en dan kunnen we Nicolas zeker nog nodig hebben.”

Update 4/9 - 15:50

In Sport/Voetbalmagazine kwam Broos nog eens even terug op de situatie met Nicolas Lombaerts. De ervaren verdediger raakte niet weg, maar Broos heeft daar ook wel begrip voor. Lombaerts verdient veel geld bij KVO en het was niet eenvoudig om elders hetzelfde bedrag op te strijken.

"Zijn loon woog zwaar op de begroting en Gert kon niet garanderen dat hij nog elke wedstrijd zou spelen, waardoor wij bereid waren om hem te laten vertrekken. Maar ik begrijp ook zijn standpunt: waarom zou hij zomaar vertrekken om elders aan de helft van zijn huidig loon te voetballen?", aldus Broos.

TAGS  I  KV Oostende  I  Zulte Waregem  I  Standard

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024